Moderný prvok dizajnu – sklenená stena

Často vznikne vo väčších a priestrannejších priestoroch potreba predeliť ho na menšie časti priestoru napríklad kancelárie, alebo konferenčnú miestnosť. V takomto prípade je ideálna presklena stena https://lmmont.sk/sklenene-realizacie/sklenene-deliace-steny/. Deliaca priečka zo skla, resp. sklenená stena skvele predelí priestor a zároveň mu zanechá všetky svetelné vlastnosti, keďže ňou všetko svetlo naďalej preniká. So sklenenými stenami sa môžeme stretnúť práve v kanceláriách a firemných priestoroch, v obchodných domoch, ale aj v moderných domácnostiach.

sklenená stena vonku

Firma si často prenajme jeden väčší priestor, open space, a potrebuje v ňom mať aj samostatné kancelárie alebo zasadacie miestnosti, kam by neprenikal veľký hluk a bolo trochu viacej súkromia. Sklenené priečky sú spôsobom, ako nechať dizajnovo a opticky celý priestor naďalej prepojený a otvorený, a pritom vytvoriť samostatné a oddelené časti. Sklenená stena sa dá prakticky spojiť aj so sklenenými dverami, aby bola vytvorená samostatná časť priestoru. Sklo je pevné a odolné, ide o tzv. bezpečnostné sklo a tak sa len tak ľahko nepoškodí. Vaša kancelária tak naberie úplne iný a moderný ráz, priestor je útulnejší, lepšie sa v ňom pracuje a pôsobí moderne a štýlovo.

presklená budova

Sklenené steny sa vo veľkom využívajú aj v obchodných priestoroch a obchodných centrách. Jednotlivé prevádzka tak majú presklenie niekedy aj z viacerých strán, čo im zväčšuje priehľadnosť predajne a plochu výkladu ešte viac. Dá sa predpokladať, že takto viac dokážu prilákať zákazníkov. Sklo prináša priestorom dynamiku, tok energie, pohyb. V obchodných domoch sa teda sklenené steny využívajú veľmi. Sklenené steny sa objavujú už aj v moderných domácnostiach. Niet divu, veď sklo je jedným z ultra moderných materiálov a dodáva priestoru jas a čistý štýl, šmrnc a punc luxusu.

Podobné príspevky